top of page

МОН просить знайомити дітей з народними святами


У Міносвіти зазначають, що нинішній етап розвитку українського суспільства гостро ставить проблему формування любові та поваги до рідної мови, народних звичаїв, традицій, свят, обрядів, символів та реліквій.

Ознайомлювати дітей зi святами та залучати їх до підготовки і святкувань міністерство рекомендує з дотриманням як усталених світських традицій, так і народних традиційних звичаїв, обрядів, доступних розумінню дітей і відтворенню ними в реальних та ігрових умовах.

Зокрема, МОН рекомендує дошкільним закладам проводити такі народні свята та окремі обряди відповідно до календарної сезонності: восени - Покрови, свято врожаю; взимку - Святого Миколая, Різдвяні свята, Стрітення; навесні - Великодні свята та різноманітні веснянки; влітку - зелені свята, Івана Купала, обжинки, Спаса.

У Міносвіти зазначають, що виховання дітей на основі національної обрядовості зможе вирішити кілька виховних проблем: виховання любові до рідного краю, естетичне та моральне виховання дітей, а також сформувати громадянську свідомість.

ВСЕ ВІРНО !!!!!!!!!!!! А ДО ЦОГО всі у школах "плюшками забавлялися"


Майбутні пости
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Останні пости
Архів
bottom of page